Hardloopschema op maat, het verhaal……………

En dan valt daar op eigen verzoek je persoonlijke trainingsschema de mailbox binnen…….

Dit is een bijzonder verzoek want Helga en ik hebben nog nooit samen gelopen en trainen moet ik doen op eigen kracht met een coach op afstand. Vragen werden gesteld wat loop je qua km’s, wat voor een tijd loop je op de 5 km, hoe vaak loop je, wat is je doel, wanneer is je volgende “wedstrijd” loop gepland en doe je ook aan krachttraining. Die laatste kon ik met stellig NEE beantwoorden. Benieuwd naar wat Helga voor me heeft bedacht, open ik de mail.

Een mooi overzichtelijk schema komt op mijn scherm. Ik zie krachttrainingen en duurloopjes en intervallen. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het intervallen. Met name omdat ik niet de hele tijd op mijn horloge wil kijken waar ik ben en hoelang ik al bezig ben. Maar samen met mijn Polar m400 begin ik aan de uitdaging.

Maandag 3 juli stond mijn eerste krachttraining op het programma. Deze bestond afwisselend uit touwtje springen (tjee dat is lang geleden dat deed ik voor het laatst fanatiek op de basisschool), push up’s (zwaar maar gelukkig mocht het op de knieën), dead bug’s (daar had een juf van mijn zoontje het ook over…), back extensions (iets met de rug maar hoe uit te voeren?), burpee’s (oh was dat niet iets met op de grond en dan snel weer opstaan?), air squats (uhmmmmm squat ken ik maar air squat?) en lunches (YEAH die ken ik stap naar voren en door de knieën). Met wat aanvullende informatie van Helga en een filmpje op YOU TUBE ging ik aan de slag.

Matje in de tuin stopwatch in de aanslag en GO. Wat zullen de buren gelachen hebben om die hark die in allerlei standen in de tuin haar oefeningen doet. Maar het was zweten en zwaar en de volgende dag…….SPIERPIJN.

Op woensdag 5 juli stond de tweede training op het programma. Mijn favoriete onderdeel intervallen. Toch maar eens de handleiding lezen van mijn mooie POLAR M400. Wie weet kan die mijn interval leuker maken. En JAAA een timer gevonden die je kunt instellen. Hup aan de slag. Even ingelopen en de timer ingesteld op 1 minuut. De taak is 1 minuut hardloop op een snelheid van 11,5-12 km/u en dan 1 minuut rust. Deze oefening moet ik 10 keer herhalen. Ik kan je meedelen dit is ZWAAR maar met mijn vriend of vriendin POLAR M400, maakt waar ik tegenop zag geen issue meer.

En dan de laatste training van mijn eerste week. Een 6 km loop die gepland stond voor de zaterdag, maar dat paste niet in mijn privé planning dus op zondag mijn loop gedaan samen met mijn man. 6 km tussen de 9,5 en 10 km per uur. Heerlijk gelopen. Dat biedt veel perspectief voor week 2.

Groetjes Loes

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s